Automatická líheň na kuřata a jinou drůbež LC 12

Kód: 111
ZdarmaZdarma
automaticka lihen lc 12
4 390 Kč
Skladem

Automatická líheň kuřatdrůbeže a jiného ptactva LC 12 s kapacitou až 12 slepičích vajec.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Digitální líheň kuřatdrůbeže a jiného ptactva LC 12 je plně automatický inkubátor vhodný také k dolíhnutí vajecAutomatická líheň s termostatem, elektrickým ohřevem a kapacitou pro 12 vajec střední velikosti.Elektrická líheň je opatřena motorem pro automatické natáčení vajec. Kompaktní automatická líheň je vhodná také pro exotické ptactvo, holuby a dravé ptáky. 

  • kompaktní digitální líheň s elektrickým ohřevem
  • kapacita: 12 středně velkých vajec (slepice)/48 malých vajec (křepelka)
  • digitální displej s ukazatelem ve °C
  • ohřev 30 - 40 °C pomocí tlačítek + a -, 1 dílek = 0,1 °C 
  • motorek líhně vejce natáčí vždy 1x za 2 hod.
  • dvě kontrolní okénka pro sledování fází líhnutí
  • ventilace vzduchu pomocí ventilátoru
  • doplňování vody z vnější strany bez nutnosti otvírání inkubátoru
  • odnímatelný plastový rošt s 12 držáky, každý pro 4 malé vejce nebo 1 střední/velké vejce
  • plastová podlážka vhodná pro dolíhnutí vajec 3 dny před koncem inkubační doby  

Technická data:

  • 230 V, 50/60 Hz
  • max. výkon 45 W
  • průměrná denní spotřeba: 0,5 kW/24 h.
  • max. výkon motorku pro natáčení vajec: 3 W
  • frekvence natáčení vajec: 1x za 2 hodiny

 Kapacita:

druh drůbeže  kapacita vajec 
slepice  12
bažant 12
koroptev 12
kachna  12
husa 12
křepelka  48
perlička  12
krůta  12

  

  • Při výběru vajec do líhně vybírejte vejce čistá, při líhnutí vajec při inkubační teplotě a vlhkosti může dojít k infekci organickým materiálem. Například krví, výkaly, zeminou.
  • Další důležitým faktorem pro výběr vajec pro inkubaci je teplota. K líhnutí v inkubátoru LC 12 by se neměly používat vejce, která byla vystavena teplotám nad +26°C nebo nižším než +5°C. Pokud je vejce vystaveno teplotám mimo toto rozmezí zárodek uhyne.
  • Vejce by se měla vložit do inkubátoru mezi druhým a sedmým dnem od snesení. Pokud jsou vejce starší, šance na vylíhnutí se rapidně snižují.    
  • Před začátkem líhnutí vejce ohřejte na pokojovou teplotu a až poté je vložte do líhně.

 

 

Video